www.auditorium.art.bg
Аудиториум - издание за университетска култура
ЗА НАС
ЦЕЛИ
КОНТАКТИ
ВЪЗМОЖНОСТИ
ВРЪЗКИ
начало  »   новини  »  ПО-ЛОШОТО ОТ НАПРАЗНИЯ АПЕЛ Е ЛИПСАТА НА АПЕЛ


Подкрепете Аудиториум


   Новини

17 Октомври 2011
ПО-ЛОШОТО ОТ НАПРАЗНИЯ АПЕЛ Е ЛИПСАТА НА АПЕЛ

Френският институт в България и издателство „Колибри“ представиха световния бестселър „Възмутете се!“ от Стефан Хесел „Възмутете се“, есето, което взриви книжния пазар в десетки държави и предизвика нестихващ обществен от...ПО-ЛОШОТО ОТ НАПРАЗНИЯ АПЕЛ Е ЛИПСАТА НА АПЕЛ


17 Октомври 2011 г.
Френският институт в България

и издателство „Колибри“

представиха световния бестселър

„Възмутете се!“ от Стефан Хесел

„Възмутете се“, есето, което взриви книжния пазар в десетки държави и предизвика нестихващ обществен отзвук, е мощен призив към гражданска активност, отправен от доайена на световната дипломация Стефан Хесел. Ето редове от книгата му, преведена на български от Георги Ангелов:

"Имах щастието да бъда включен в съставянето на Всеобщата декларация за правата на човека, приета от Организацията на обединените нации на 10 декември 1948 г. в Пале дьо Шайо, Париж.... Не мога да устоя да цитирам член 22: Всеки човек като член на обществото има право на социална сигурност и на осъществяване - чрез национални усилия и международно сътрудничество, и в съответствие с устройството и ресурсите на съответната държава - на икономическите, социалните и културните права, необходими за неговото достойнство и за свободното развитие на неговата личност..."

Призивът е особено актуален в страната ни, където устройството и ресурсите на държавата ни се "радват" на такова управление, че българинът има възможност да си купи само ... половин книга годишно, бе подчертано на премиерата.

архив новини »


© 2023 Аудиториум - издание за университетска култура. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават...