www.auditorium.art.bg
Аудиториум - издание за университетска култура
ЗА НАС
ЦЕЛИ
КОНТАКТИ
ВЪЗМОЖНОСТИ
ВРЪЗКИ
начало  »   в центъра »


Подкрепете Аудиториум


   Новини

17 Октомври 2011
ПО-ЛОШОТО ОТ НАПРАЗНИЯ АПЕЛ Е ЛИПСАТА НА АПЕЛ

Френският институт в България и издателство „Колибри“ представиха световния бестселър „Възмутете се!“ от Стефан Хесел „Възмутете се“, есето, което взриви книжния пазар в десетки държави и предизвика нестихващ обществен от...В МУЗИКАЛНИЯ ЦЕНТЪР “БОРИС ХРИСТОВ”

Екип, 09.02.2004 г.

Музикалният център “Борис Христов” в столицата отвори отново врати с представянето на списанието за балканска култура и музика “Балкански метроном”.

Идеята и концепцията в него да се представя музикалната култура на България и региона е на д-р Анда Палиева, зам.-министър на културатата, издател е Лилия Крачева. Списанието се осъществява в изпълнение на комуникационната стратегия за подготовка на членството на България в Европейския съюз, ще излиза четири пъти годишно на английски език, със съдействието на Националния център за музика и танц. Първият брой съдържа аналитични и информационни текстове за старата българска култура, проследяват се тенденции в развитието на класиката, фолклора и съвременната музика. Представени са институции като Националната опера и Софийската филхармония; фестивали и спектакли като Мартенски музикални дни – Русе - 2004, “Диви ягоди” на Националния фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”. От страниците на първия брой много граждани на Европа ще научат за личности в българската музикална култура като Борис Христов (1914 – 1993), Лазар Николов, Стефан Драгостинов, Мила Георгиева, Ялдъз Ибрахимова, Милчо Левиев и други. На премиерата Елена Драгостинова, директор на музикалния център “Борис Христов”, представи изпълнения на ученици-лауреати от Националното музикално училище “Любомир Пипков”.

още статии по темата »   Коментари по темата:

Благодарна съм, че участвах в случването "Цветя за утре". Бих искала да направя своя изложба там.
публикувано от: Лозена на: 25.04.2005 11:35:40 часа

Pesnite na Vagner shte se chujat za pruv put v Bulgaria.
публикувано от: pevec на: 09.02.2004 12:21:45 часа

Име:
E-mail:
Мнение:
Въведи числото в дясно: verification image, type it in the box© 2024 Аудиториум - издание за университетска култура. Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн ООД Професионалистите се отличават...